Vyhľadať
Close this search box.
Nahrávam Udalosti

« Všetky Udalosti

  • Táto udalosť už prebehla.

Pro Musica Nostra Gemeriensi

1 októbra - 18:00 - 19:30

Festival Pro musica nostra je medzinárodný hudobný festival, ktorý sa každoročne koná v rôznych mestách na Slovensku. Fanúšikovia klasickej hudby si na koncertoch môžu vychutnať hudobné výkony desiatok popredných slovenských i zahraničných umelcov. Cieľom festivalu, ktorý sa koná vo vybraných historických pamiatkach jednotlivých regiónov, je prezentácia klasickej hudby na špičkovej interpretačnej úrovni a sprostredkovanie jedinečného vizuálneho zážitku z priestorov historických pamiatok. Pro musica nostra prinavracia hudobný život na miesta, kde ho publikum v minulosti bežne vyhľadávalo. Tohtoročná edícia festivalu Pro musica nostra Gemeriensi 2024 sa uskutoční v týchto miestach Košického a Banskobystrického kraja: Rožňava, Lučenec, Revúca, Štítnik, Rimavské Brezovo, Ochtiná, Plešivec, Krásnohorské Podhradie.   Účinkujú: Komorný súbor AURUM QUARTET (SK)  

Program: Georges Bizet / arr. Marco Mazzini: Suita z opery Carmen János Gyulai Gaál: Négy Romantikus játék George Gershwin  / arr. Ioan Dobrinescu: Tri prelúdiá Astor Piazzolla / arr. Bernard Edwards: Histoire du Tango Georges Gershwin / arr. Ioan Dobrinescu: Rapsódia v modrom

  Parížska premiéra opery Georgesa Bizeta Carmen bola potupným fiaskom; len o niekoľko mesiacov sa však dočkala triumfov a dodnes je milovaným divadelným titulom – svedčí o tom aj množstvo úprav. János Guylai-Gáal bol všestranným hudobníkom. Okrem veľkých partitúr dokázal ponúknuť aj kvalitnú populárnu hudbu alebo svieže aranžmány. George Gershwin svojimi džezovými inšpiráciami výraznou mierou ovplyvnil hudobnú produkciu prvej tretiny 20. storočia a stal sa vzorom pre mnohých európskych autorov. To isté platí o ohnivých tangách Argentínčana Astora Piazzollu; dá sa povedať, že dodnes svetom hudby hýbe akýsi piazzollovský kult.  

Vstupenky:

6,-Eur 

4,-Eur – študenti, dôchodcovia, ZŤP

  Zmena programu a účinkujúcich vyhradená!

Podrobnosti

Dátum:
1 októbra
Čas:
18:00 - 19:30
Udalosť Kategória:

Miesto udalosti

Konferenčná sála Litterra